Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


Υπάρχουν δυο τρόποι για να σκοτώσεις μια χώρα, ο ένας είναι ο πόλεμος, και ο άλλος είναι το χρέος. θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι ετοιμάζουν για την χώρα μας. Μέτα τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η χώρα Νέα γη είχε τρομερά χρέη και δεν μπορούσε να τα πληρώσει, τότε επενέβησαν ο Καναδάς και η Αγγλία για να την στηρίξουν, και δεν μπόρεσαν να την σώσουν, και τελικά η χώρα προσχώρησε στον Καναδά. Αυτό θα γίνει και με την χώρα μας, εγώ το θεωρώ πολύ πιθανόν, μάλιστα αυτό συζητείται πολύ σε διαφορές ευρωπαϊκές χώρες. Και θα σας εξηγήσω το γιατί. Η χώρα μας σήμερα έχει χρέος 320 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2013 θα έχει χρέος 400 δισεκατομμύρια, ίσως και περισσότερο. Με το χρέος αυτό πρέπει να πληρώνουμε τον χρόνο 78 δισεκατομμύρια ευρώ στους τοκογλύφους και τις τράπεζες, αυτά τα λεφτά η χώρα δεν μπορεί να τα δώσει, γιατί έχει χαμηλό ΑΕΠ, και μάλιστα ύφεση που φτάνει στο 4%. Σύμφωνα με σοβαρούς οικονομολόγους για να μπορέσει η Ελλάδα να πληρώνει αυτά τα λεφτά πρέπει να έχει ανάπτυξη 7% με 8%, αυτό βέβαια είναι αδύνατον, γιατί δεν κάνει κανείς επενδύσεις στην Ελλάδα λόγο υψηλής φορολογίας, και μεγάλης διαφθοράς, και πιστεύω ότι πολλές εταιρίες θα φύγουν από την χώρα, και θα μετακομίσουν σε άλλες με χαμηλότερη φορολογία. Και μην ξεχνάτε ότι το χρέος πρέπει να πάει από το 140% του ΑΕΠ που θα είναι το 2013 στο 60% , και το έλλειμμα κάτω από το 3%, πράγματα αδύνατα για την χώρα μας. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν η κατάσταση της χώρας είναι πολύ τραγική, και η κατάρρευση της οικονομίας δεδομένη.
Ένας βασικός λόγος που πτώχευσε η χώρα, είναι ότι όλοι οι Έλληνες τα περιμένουν όλα από το κράτος, και μάλιστα ακόμη και επιχειρήσεις έπαιρναν επιδότηση από το κράτος. Κάποτε πρέπει να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά να κοιτάμε και να αγαπήσουμε και την χώρα. Έχουμε γίνει όλοι πολλοί ατομιστές, και παρτάκηδες, πρέπει να καταλάβετε ότι το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώσει, και έχει κάνει πλήρη στάση πληρωμών.
Ο Jeffrey σας έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει να γίνει ξανά πρωθυπουργός, τώρα σας λέει άλλα, η θα με ψηφίσετε η θα πτωχεύσουμε. Αυτό μου θυμίζει το περίφημο Καραμανλής η τανκς, δηλαδή σας λέει ψέματα για μια ακόμη φορά. Αυτόν δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά αποκλειστικά η πάρτη του, και το κόμμα του. Γι’ αυτό λοιπόν να μην ψηφίσει κανείς τους υποψήφιους της χούντας του πασόκ. ΚΑΝΕΙΣ. Που ξανακούστηκε να λέει εγώ η κανείς, φανταστείτε τι φασίστας είναι. Και μάλιστα έκανε διακαναλική συνέντευξη με διαχειριστή τον υπουργό προπαγάνδας τον πεταλωτή, και με όλους τους δικούς του δημοσιογράφους, που είναι πουλημένοι μέχρι θανάτου στην χούντα του πασόκ, μόνο ο Χίτλερ τα έκανε αυτά.
Σήμερα θα γράψω και πως φτάσαμε σε αυτό το τεράστιο χρέος που έχουμε σήμερα, για να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά και οι παλαιότεροι, γιατί τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Όταν βγήκε κυβέρνηση ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 παρέλαβε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή χρέος 8 δισεκατομμύρια δραχμές, δηλαδή απολύτως τίποτα. Ο Ανδρέας έκανε κρατικές πολλές επιχειρήσεις, και σε πολλές έβαλε λουκέτο (izola pitsos elinta και πολλές άλλες), διπλασίασε τους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, και τις εισφορές των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να ελαφρύνει της επιχειρήσεις φορολογικά, δηλαδή επέβαλε μια οικονομία σοβιετικού τύπου, η οποία δυστυχώς υπάρχει ακόμη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να μην παράγει τίποτα, και τα κρατικά έσοδα να πατώσουν. Και μάλιστα αύξησε τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 1000% οι οποίοι δεν παρήγαγαν τίποτα, αυτό το έκανε για να μπορεί να κερδίζει τις εκλογές, και να βολέψει τα κομματόσκυλα του, έτσι αναγκάστηκε να δανείζετε για να μπορεί να πληρώνει τα κομματόσκυλα του και τις υποχρεώσεις του κράτους. Το χρέος από τα 8 δισεκατομμύρια πήγε στα 110 δισεκατομμύρια το 1989, έτσι η Ελλάδα για πρώτη φορά καταναλώνει περισσότερα από ότι παράγει. Ο Ανδρέας σαν άριστος ψυχολόγος που ήταν δίνει λεφτά στον λαό από δανεικά, και γίνετε ήρωας για τον λαό. Για να πληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος που έχει δημιουργήσει, έβαλε μεγάλους φόρους και οι τιμές των αγαθών πήγαν στα ύψη, γι’ αυτό και έχουμε πάντα ψηλό πληθωρισμό. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο εβραίος Κώστας Σημίτης, ανέβασε το χρέος κατά 70 δισεκατομμύρια ευρώ, και το έφτασε στα 180. Εκεί έπεσε και μεγάλο φαγοπότι με τα εξοπλιστικά προγράμματα, και την ολυμπιάδα. Το 2004  που έγινε πρωθυπουργός ο μπούλης Καραμανλής, κατάφερε μέσα σε 5,5 χρόνια να το πάει στα 320 δισεκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα έφυγε σαν κότα. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο χρέος , που πιστεύω ότι μετά από 50 χρόνια δεν θα έχει πέσει, σοβαροί οικονομολόγοι μάλιστα υπολογίζουν ότι το 2050 θα είναι στο 138% του ΑΕΠ, καταλαβαίνετε τι έχετε να τραβήξετε.
Ο μεγάλος και βραβευμένος οικονομολόγος ρουμπινί, σε τελευταία του συνέντευξη του είπε ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη, και μάλιστα είπε πείτε την ελεγχόμενη χρεωκοπία, πείτε την αναδιάρθρωση του χρέους, το σίγουρο είναι ότι θα χρεοκοπήσετε, για να το λέει αυτός κάτι ξέρει. Εγώ γράφω από πέρυσι ότι θα κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους, και θα χρεοκοπήσουμε, αλλά κανείς δεν με άκουγε, και μάλιστα με έβριζαν. Τώρα που ήλθε η στιγμή να δω τι θα κάνετε, πολλά χρόνια ζούσατε μια δήθεν ευημερία με δανεικά, τώρα ήλθε η ώρα να πληρώσετε και να πεινάσετε.     

4 σχόλια:

  1. bill, καλά τα λες μέχρι και το σημείο που λες για τον μπούλη. Χωρις να είμαι ΝΔ, απλά να σου πω ότι το χρέος το βλέπεις πάντα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Δηλαδή το χρέος σαν χρέος πάντα ανεβαίνει π.χ. ακόμα και η χούντα αύξησε το χρέος. Για να καταλάβεις δες αυτό το διάγραμμα:
    http://azimout.files.wordpress.com/2010/05/greek_public_debt_1970-2010.jpg .(greek public debt,%GDP). Όταν πήρε ο μπουλης την κυβέρνηση ήταν ήδη 6% το έλλειμα, και για αυτό αυξήθηκε το χρέος τόσο πολύ. Στην πραγματικότητα δηλαδή κύριοι ένοχοι για την αύξηση του χρέους είναι ο Ανδρέας και ο Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ανάρτηση μπιλ, σημαντική και η πληροφορία του φίλου στο σχόλιο. Θεωρώ λίγο υπερβολικό το να πουληθεί η χώρα. Η Ελλάδα έχει περάσει και πολύ πιο δύσκολα και όπως ξέρουμε έχει ξαναπεράσει χρεωκοπίες. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ακόμα οι κανίβαλοι πηγαίνουν στα γήπεδα και πληρώνουν εισητήριο για να δουν 22 μαλάκες να τρέχουν. Ακόμα οι Έλληνες έχουν αποθεματικό αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Θέλω να ελπίζω πως ο λαός θα ξυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά τα βόδια οι νεοέλληνες δεν ξυπνάνε, δυστυχώς δεν θέλουν να πιστέψουν ότι έχουμε πτώχευσή και ζουν όπως ζούσαν πριν, όταν το καταλάβουν θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Bill, ωραια αναρτησουλα χωρις πολλα μπλα-μπλα. Λιγες κουβεντες και τσεκουρατες.
    Απλα, ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή