Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Πριν λίγες ημέρες κατέθεσε τον προϋπολογισμό ο υπουργός οικονομικών, αυτός ο προϋπολογισμός δεν υπολογίζει καθόλου τους έλληνες, κόβει και άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (αυτό είναι καλό γιατί είναι τεμπέληδες), ανεβάζει πάλι το φπα, σκέπτονται να κόψουν τα δώρα των ιδιωτικών υπαλλήλων, και θα κόψουν και άλλο τις συντάξεις των συνταξιούχων. Κατά τα αλλά πάμε καλά, μάλιστα λένε ότι θα υπάρξουν 150 χιλιάδες νέοι άνεργοι. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί? πως θα ζήσουν? Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει καθόλου, και μάλιστα θα αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, και θα βάλει νέους φόρους στις κατοικίες. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή την φασιστική κυβέρνηση είναι να βάζει νέους φόρους, ποιος θα πληρώσει όμως αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Από τους νέους φόρους υπολογίζει ότι θα εισπράξει 6 δισεκατομμύρια ευρώ, εγώ πιστεύω ότι δεν θα εισπράξει ούτε τρία.
Όσο αφορά τους κινέζους δεν ήρθαν εδώ για να κάνουν επενδύσεις, αλλά για να διορθώσουν τα προβλήματα που έχει η εταιρία cosko, και να βελτιώσει την κατάσταση. Όπως όλοι ξέρετε το κράτος χρεωστάει στην cosko 21 εκατομμύρια ευρώ από επιστροφή φπα, έτσι λοιπόν οι κινέζοι εισπράττουν αρνητικά μηνύματα, είναι δυνατόν να κάνουν νέες επενδύσεις όταν βλέπουν ότι το κράτος είναι αφερέγγυο? Όχι βέβαια. Οι κινέζοι ζήτησαν να πάρουν το ταμπάκη στην Κρήτη για να κάνουν επιδιορθώσεις πλοίων, και να πάρουν και το πέραμα. Και στα δυο η κυβέρνηση είπε όχι. Για αυτό λοιπόν μην περιμένετε επενδύσεις από τους κινέζους, όσο αφορά τα ομολόγα που θα αγοράσουν, θα τα πάρουν μόνο εάν η οικονομική κατάσταση είναι καλή, και όταν βγει η Ελλάδα να πουλήσει ομόλογα, δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ελπίζετε σε αυτούς τους μαθητευόμενους ηλίθιους να μας σώσουν από την κρίση, όταν αυτοί κάνουν ακόμα πειράματα στην ελληνική οικονομία, και βρίσκονται σε πλήρη πανικό. Κάθε μήνα κλείνουν 4 χιλιάδες επιχειρήσεις, και η ανεργία εκτινάσσετε στα ύψη, αλλά αυτό που μου την δίνει είναι ότι τα δυο μεγάλα κόμματα τσακώνονται, και μάλιστα μέσω βίντεο, και κατηγορεί το ένα το άλλο για το ποιος φταίει για τα χάλια της οικονομίας μας. Εδώ ο κόσμος καίγετε και το μουνί  χτενίζετε. Δυστυχώς αλλά αυτές είναι οι κυβερνήσεις τα τελευταία 36 χρόνια. Ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους ο κεν ρόγκοφ έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel, και είπε ότι προεξοφλεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποτύχει, και ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη. Ο ρόγκοφ διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ. την περίοδο 2001-2003. Αυτός λοιπόν κάτι ξέρει, εγώ επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, ότι την άνοιξη του 2011θα κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό σημαίνει θα κλείσουν οι τράπεζες για ένα χρονικό διάστημα, και πολλοί θα χάσουν τα λεφτά τους, γιατί θα πάρει ένα μέρος το κράτος. Επίσης μαθαίνω ότι πολλοί καταθέτες με μεγάλα ποσά στις τράπεζες, τα μεταφέρουν στις τράπεζες του Λονδίνου, δηλαδή ο κίνδυνος της πτώχευσης είναι ακόμη υπαρκτός. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας προβάλλεται με υπερβολικό τρόπο, από όσους έχουν συμφέρον να πείσουν της αγορές ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα. Εγώ θα πειστώ ότι η Ελλάδα πάει καλά οικονομικά μόνο όταν θα βγει να δανειστεί στις αγορές, με επιτόκιο κάτω από 5%, τότε θα έχουμε αποφύγει την χρεοκοπία, βέβαια αυτό το θεωρώ αδύνατον.
Προσθήκη λεζάντας
Όλοι σας βρίζετε τους πολιτικούς για την πτώχευση και τα χάλια της οικονομίας. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για τα χάλια μας, αλλά και εσείς οι νεοέλληνες. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είστε εσείς οι έλληνες. Τόσα χρόνια ανεχτήκατε και ψηφίζατε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, κλέβατε το κράτος, γλύφατε για να μπείτε στο δημόσιο για να μην δουλεύετε, και να πληρώνεστε, δηλαδή ζούσατε εις βάρος των άλλων, δεν σέβεστε τίποτα, αλλά κοιτάτε μόνο την πάρτη σας. Έτσι σας μάθανε, δηλαδή είστε 100% συνυπεύθυνοι για τα χάλια μας. Ο σωστός Έλληνας σέβεται, πληρώνει φόρους, δεν ζει εις βάρος των άλλων, δεν κλέβει το κράτος, δεν κτίζει αυθαίρετα, και είναι τίμιος. Ξέρετε εσείς κανέναν τέτοιον? εγώ όχι. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται πρωθυπουργός κάποιος από εσάς, θα κάνετε τα ιδία πράγματα που κάνουν και οι πολιτικοί μας, θα διορίζετε στο δημόσιο τους δικού σας, θα παίρνατε μίζες για τα δημόσια έργα, θα κλέβατε, θα κυβερνάτε αυταρχικά, δηλαδή θα είστε ακριβώς σαν τους πολιτικούς. Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ποσό σάπια είναι η ελληνική κοινωνία. Εάν πάτε σε κάποιο χωριό, και πείτε στους χωρικούς να εργαστούν αφιλοκερδώς για κάποιο διάστημα, για να δημιουργήσουν, και να αναπτύξουν το χωριό τους θα σας πάρουν με τις πέτρες. Εάν τους πείτε όμως να κάνουν κάποια κομπίνα για να κλέψουν, και να βγάλουν μαύρα λεφτά εύκολα, όλοι θα σας πουν μπράβο, και είμαστε μαζί σου. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια σας, και τα χάλια της κοινωνία σας. Γι’ αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά, δεν θα γίνουμε ποτέ σωστοί άνθρωποι, και δεν θα έχουμε ποτέ ανάπτυξη. Για όλα αυτά που βλέπω και ζω γύρω μου είμαι απόλυτα απαισιόδοξος για το μέλλον αυτής της χώρας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως περιμένετε με αυτήν την νοοτροπία που έχετε να σωθεί η χώρα, γι’ αυτό θεωρώ την πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας δεδομένη.     

3 σχόλια:

  1. "Αυτός λοιπόν κάτι ξέρει, εγώ επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, ότι την άνοιξη του 2011 θα κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους"

    Όχι, η αναδιάρθρωση του χρεους θα γίνει σε ένα-εναμησι μήνα το πολύ,(νομίζω το πρώτο άρθρο περι αυτου του γεγονότος δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου άρα μένει μόνο ένας μήνας) σύμφωνα με τον γέροντα Παίσιο. Περισσότερες πληροφορίες: στον γουγλη πάτα: "Πόλεμος σε 3 μήνες". Αν όντως δηλαδή τον είδαν οι μοναχοί στο Άγιο Όρος. Εγώ πιστεύω ότι τον είδαν, αλλά αυτο εξαρτάται από την πίστη του καθενός. Είχες πει ότι τους δανειστές μας τους συμφέρει να κάνουν αναδιαρθρωση του χρέους, γιατι θα χάσουν όλα τα λεφτά τους, στο προηγούμενο άρθρο σου. Η απάντηση είναι ότι σε καμία περίπτωση οι δανειστές μας δεν χάνουν αφού και λεφτά να μην έχουμε θα τους πληρώσουμε με την δημόσια περουσία του κράτους(ΔΕΗ,ΕΥΑΘ,δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και ελληνική Γη). Εσύ ο ίδιος παρέθεσες εκείνο το βίντεο όπου στην ουσία το χρέος μεταφέρετε σε άλλους δανειστές, οι οποίοι θα έχουν την εξουσιοδότηση(σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφτηκε) να κατασχέσουν κάθε τι δημόσιο και Ελληνικό. Οι παρόντες δανειστές δεν έχουν την εξουσιοδότηση αυτή γιατί τα δάνεια υπάγονται στο Ελληνικό δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε bill
    Την καλησπέρα μου μετά από καιρό! Νομίζω οτι έπιασες το νόημα. Το πρόβλημα δεν είναι οι ολίγοι «σάπιοι πολιτικοί» που «βούλιαξαν τη χώρα», αλλά η νεοελληνική κωλο-νοοτροπία του λαού (τουλάχιστον ενός μεγάλου ποσοστού). Αν δεν αλλάξει αυτή ριζικά, δεν πρόκειτε να βελτιωθεί τίποτα ουσιαστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή