Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ?


Σε προηγούμενο άρθρο μου το θαύμα της ζωής? Είχα γράψει γιατί η ζωή δεν είναι ένα θαύμα, αλλά ίσως να είναι και κατάρα, σήμερα θα αναφερθώ για το πώς οι κυβερνήσεις κάνουν τους ανθρώπους ρομπότ. Τα ρομπότ είναι μηχανές που τα φτιάχνουν οι άνθρωποι για να καλυτερεύσουν την ζωή τους. Εγώ θεωρώ ότι οι σημερινοί άνθρωποι δεν διαφέρουν και πολύ από της μηχανές, ίσως μάλιστα τα καινούργια ρομπότ να είναι πιο έξυπνα από τους ανθρώπους. Το ρομπότ είναι μια μηχανή που καθοδηγείτε από υπολογιστή, και τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό. Έτσι ακριβώς είναι και οι σημερινοί άνθρωποι. Σκεφτείτε μόνο μια Κυριακή βράδυ τι κάνατε όλη την εβδομάδα που πέρασε, θα δείτε ότι κάνετε σχεδόν τα ιδία πράγματα που κάνατε την προηγούμενη, και μια εβδομάδα πριν. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι εάν πάτε στο αεροδρόμιο που βγαίνει ο κόσμος στις αφίξεις θα παρατηρήσετε ότι οι πρώτοι που βγαίνουν, και στρίψουν π.χ. στην δεξιά πύλη, όλοι οι υπόλοιποι βγαίνουν και αυτοί από την δεξιά πύλη. Πηγαίνω συχνά στο αεροδρόμιο για να παραλάβω κόσμο, και έχω ιδία άποψη για το θέμα.
Όπως όλοι γνωρίζετε τα ρομπότ δεν έχουν αισθήματα, έτσι είναι και οι σημερινοί άνθρωποι. Δεν υπάρχουν πραγματικοί φίλοι, δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, μάλιστα βλέπε παντού φοβερό μίσος, και άγχος, και ο ένας θέλει να φάει τον άλλον. Ο ατομικισμός κυριαρχεί παντού, η ύλη έχει επικρατήσει πλήρως, ο φόβος, και ο τρόμος είναι στην πρώτη γραμμή, και ειδικά τώρα που η χώρα μας πτώχευσε πλήρως, αντίδραση δεν βλέπω καθόλου, και σε τίποτα, πως είναι δυνατόν να αντιδράσουν τα ρομπότ. Σε τι διαφέρουν οι σημερινοί άνθρωποι από τα ρομπότ? Σε τίποτα απλά μας προγραμματίζουν, και μας πάνε όπου θέλουν. Απλά παράγετε, καταναλώνετε, και διονίζετε το είδος, ούτε καν σεξ δεν κάνετε, από την ανασφάλεια, και το άγχος που έχετε, σας έχουν ευνουχίσει τελείως. Αυτό που ζούμε δεν είναι ζωή, είναι επιβίωση, επιβίωση σημαίνει να περιμένεις την στιγμή του θανάτου σου. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι, ούτε καν ιδανικά δεν έχουμε, ούτε ελπίδα, ούτε μέλλον, και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά. Δυστυχώς αλλά έτσι είμαι και εγώ, με έχει πάρει η κάτω βόλτα, και δεν βλέπω τρόπο να επανέλθω, για να καταλάβετε σε τι σημείο βρίσκομαι, το μόνο που ελπίζω για την υπόλοιπη ζωή μου είναι να πεθάνω, και να μην πονάω, δυστυχώς εκεί έφτασα. Για φανταστείτε να πεθαίνεις με φρικτούς πόνους από καρκίνο. Έτσι και αλλιώς όπου πήγε το Δ.Ν.Τ. το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά 10 χρόνια, έτσι δεν θα βασανιζόμαστε και πολύ με τις τραγικές καταστάσεις που έρχονται. Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν αξίζει καν να ζούμε, αφού έχουμε χάσει το χαμόγελο μας, την ελπίδα μας, τα πάντα. Και μην μου πείτε ότι υπάρχει ελπίδα, γιατί όσοι πιστεύουν σε κάτι καλύτερο, είναι απόλυτα τυφλοί, και ηλίθιοι. Κανένα ρομπότ δεν γίνετε να είναι ευτυχισμένο, γιατί δεν έχει αισθήματα, δυστυχώς εκεί φτάσαμε και εμείς στον απόλυτο πάτο, και στο απόλυτο μηδέν. Και ακόμη δεν έχετε δει τίποτα, τώρα που ερχετε η πλήρης παγκοσμιοποίηση, και θα είμαστε όλοι υπόδουλοι στης αγορές, και στην παγκόσμια τράπεζα, να δείτε τι έχει να γίνει, δεν θα είμαστε απλά ρομπότ αλλά κάτι χειρότερο. Η Ελλάδα είναι ήδη υπό την πλήρη κατοχή του Δ.Ν.Τ. και της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, και θα είναι για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Η πλήρης δουλεία άρχισε από την χώρα μας, και είμαστε ακόμη στην αρχή, αυτό που θα ζήσουμε θα μας προκαλέσει πλήρη σοκ. Όπως βλέπουν και πολλοί η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο, από εμάς άρχισε το πέραμα, και θα επεκταθεί σε όλη την γη. Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι τα βλέπω όλα μαύρα, και δεν είναι έτσι τα πράγματα, τους θυμίζω μόνο αυτό που έγραψε ο Orwell στο βιβλίο του 1984 Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. Σε αυτό στηρίζονται όλα τα συστήματα, στην άγνοια, και δυστυχώς άγνοια επικρατεί παντού.
Για να καταλάβετε πόσο αποβλακωμένοι, ηλίθιοι, και χωρίς κριτική σκέψη είναι οι λαοί σήμερα, σας θυμίζω το καταπληκτικό πρώτο ντοκιμαντέρ του zeitgeist, που απέδειξε ότι η πτώση των διδύμων πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, δεν ήταν έργο τoυ Osama bill laden, αλλά της ίδιας της αμερικανικής κυβέρνησης, και μάλιστα στο αμερικανικό πεντάγωνο δεν βρέθηκε κανένα αεροπλάνο, δηλαδή έβαλαν τις μπόμπες μόνοι τους, επίσης οι δίδυμοι πύργοι είχαν δυναμίτες από κάτω, και έτσι έπεσαν, και σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Έτσι έπεισε τον κόσμο ο πρόεδρος Μπους, και ξεκίνησε τον πόλεμο του Ιράκ, με αποκλειστικό σκοπό να πάρει τα πετρέλαια από το Ιράκ. Βέβαια δεν σκεφτήκαν μήπως ήταν ένα ψέμα όλο αυτό, όλοι το έχαψαν σαν καλά και υπάκουα ρομποτάκια που είναι. Και ο πόλεμος που γίνετε στην Λιβύη είναι αποκλειστικά για τα πετρέλαια της, γιατί θέλει η Αμερική να έχει φτηνό πετρέλαιο, και μην νομίζετε ότι ενδιαφέρετε για τους πολίτες της Λιβύης, αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα κοιτάζει. Και μάλιστα πανηγύριζαν οι αμερικανοί για τον θάνατο του bill landen, τόσο μαλάκες είναι, μπράβο τους.
Αυτή είναι η άποψη μου για την σημερινή κατάσταση των ανθρώπων, και όπως είπε ένας πολύ ψαγμένος γνωστός μου, οι σημερινοί άνθρωποι είναι μηχανές με τρίχες και κέρατα, και είχε απόλυτο δίκιο. Εγώ δεν ήθελα να γεννηθώ η μάνα μου με έκανε, και μάλιστα χωρίς να με ρωτήσει, και ήθελε να με κάνει όπως ήθελε αυτή, δηλαδή ρομπότ, αλλά φυσικά αυτό δεν το κατάφερε. Είσαστε καλά ρομποτάκια σήμερα? Φυσικά και ήσαστε. Ακούστε και αυτό το τραγούδι των kraftwerk –the robots που πρόβλεψαν από το 1978 τι έρχεται στον μέλλον.



3 σχόλια:

  1. Έλα βρε φίλε, γιατί μου έσβησες το χθεσινό σχόλιο;
    Σου έγραψα ότι ήμουν ένα προβληματικό ρομποτάκι και συνεχίζω να είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν στο διέγραψα απλά το έβαλες σε άλλο άρθρο, έκανες λάθος. τι κάνεις χάθηκες δεν με αγαπάς πια? τώρα που θα πτωχεύσουμε τι θα κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βill, καμία κυβέρνηση δεν μας κατευθύνει το μυαλό, εμείς φέρνουμε τον εαυτό μας στην καταστροφή. Καμία κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να μας ελέγχει το μυαλό, όσοι ζουν σαν φυλακισμένοι το έχουν επιλέξει οι ίδιοι όχι το σύστημα. ΕΜΕΙΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΥΡΊΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ ΜΑΣ. Το ότι εσείς δεν έχετε νιώσει αγάπη δεν πάει να πει πως ο κόσμος ζει χωρίς αυτήν.

    Γιώργος Σκολαρίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή