Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Πριν από 45 ημέρες έκανα μετακόμιση, και έκανα μεταφορά τηλεφώνου στο νέο μου σπίτι, μου είχαν πει ότι θα έχω τηλέφωνο σε 20 ημέρες, και αυτοί έκαναν 45, και είμαι χωρίς ιντερνέτ 45 ημέρες, και μετά μου λένε γιατί μισώ την Ελλάδα. Ούτε στην Ουγκάντα δεν κάνουν τόσες ημέρες για μεταφορά τηλεφώνου. Δυστυχώς αλλά στην χώρα μας έχει καταργηθεί η λέξη κρίση, και μάλιστα έχει καταργηθεί πλήρως η κριτική σκέψη. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει σήμερα εγώ πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε ένα περίπτερο, και όμως αυτοί οι πολιτικοί διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας, και μάλιστα περιμένετε από αυτούς να σας σώσουν, τόσο μαλάκες είστε. Το σύστημα τα τελευταία 35 χρόνια που μας κυβερνάει είναι μια απόλυτη φεουδαρχία, και είναι απόλυτα φασιστικό. Δυστυχώς αλλά στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί η απόλυτη μετριότητα, και η απόλυτη ξεφτίλα. Γι’ αυτή την κατάντια της χώρας φταίμε εμείς οι κάφροι νεοέλληνες. Όταν βλέπω τις τεράστιες μάζες να κατεβαίνουν στις πλατείες, και να ακούνε τα ψέματα που λένε οι πολιτικοί, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Όταν οι πλατείες είναι άδειες τότε θα δημιουργηθεί ελπίδα για την χώρα μας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Όταν θα σταματήσετε να ψηφίζετε τους γαμιάδες σας τότε θα υπάρξει μέλλον για την χώρα. Όταν οι μάζες σταματήσουν να είναι μάζες, και αποκτήσουν κριτική σκέψη ο λαός, τότε θα σωθούμε από την κρίση. Αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία 35 χρόνια έχουν αποκλειστικό σκοπό να επανεκλέγουν, και τίποτα άλλο, και μάλιστα σπατάλησαν πάρα πολλά χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουν λόγο για όλα αυτά που έκαναν στην χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι η παιδία, γιατί η παιδία βγάζει οπαδούς, και όχι ανθρώπους με κριτική σκέψη, και κομματικοποιεί τα παιδιά από πολύ μικρά, γι’ αυτό βέβαια είναι και υποχρεωτική. Δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά έχουμε κομματοκρατία, και η εκάστοτε κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο μα το κόμμα, και ελάχιστα με τον λαό. Γι’ αυτό οι δαπάνες του κράτους αυξάνονται αντί να μειώνονται, και μάλιστα δεν τολμάει κανείς να τα βάλει με τους πράσινους συνδικαλιστές, αλλά βάζει συνέχεια νέους φόρους, και κόβει χρήματα από τους συνταξιούχους. Έτσι βέβαια αποκλείετε να βγούμε από την κρίση, γι’ αυτό θεωρώ την πτώχευση της χώρας δεδομένη. Στην Ελλάδα βασιλεύουν οι βολεμένοι, οι κλεφτές, τα κομματόσκυλα, τα αρπακτικά, οι ρουφιάνοι, και οι συνδικαλιστές, γι’ αυτό και η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε, δηλαδή στο απόλυτο αδιέξοδο, και στο μηδέν.
Σήμερα πολλοί νέοι φεύγουν για το εξωτερικό, και ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή, και πολύ καλά κάνουν, και μάλιστα φεύγουν αυτοί που έχουν προσόντα, και μένουν στην Ελλάδα μόνο οι φελλοί, αυτό είναι πολύ άσχημο για την χώρα μας γιατί θα δώσουν την γνώση τους σε άλλες χώρες. Εκεί έφτασε η Ελλάδα, και αυτό μου θυμίζει τους χιλιάδες αλβανούς που έρχονταν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Εδώ και πολύ καιρό γράφω ότι η χώρα μας θα κάνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας, και πολλοί δεν το πίστευαν, τώρα τελευταία συζητιέται πολύ, και φυσικά θεωρώ δεδόμενο ότι θα γίνει, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τόσο μεγάλο χρέος. Υπάρχουν πολλών ειδών αναδιαπραγματεύσεις, εγώ θα αναφερθώ σε δυο που τις θεωρώ πολύ πιθανές. Η πρώτη είναι να κάνει κούρεμα χρέους η χώρα μας κατά 40% η και 50% , εάν γίνει αυτό θα κάνουν πολλά χρόνια να μας δανείσουν οι αγορές. Η δεύτερη είναι να κάνουμε απλά επιμήκυνση των δανείων μας κατά 10 χρόνια. Π.χ. κάποιο ομόλογο που λήγει το 2012 να πληρωθεί το 2022. Αυτό θα βοηθούσε την χώρα μας να πάρει μια ανάσα, αλλά θα ανέβαιναν πολλοί οι τόκοι που πληρώνουμε, και έτσι θα πληρώνουμε πολλούς τόκους. Εάν η χώρα μας κάνει αναδιαπραγμάτευση με hair-cut των ομολόγων μας θα καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες. Πχ η τράπεζα eurobank που έχει 12 δισεκατομμύρια ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, θα εισπράξει μόνο τα 6 και αυτά σε 10 χρόνια αργότερα, και φυσικά δεν θα μπορεί να δώσει πίσω τα χρήματα των καταθετών, γιατί δεν θα έχει να τα δώσει, και έτσι θα χάσουν τα λεφτά τους οι έλληνες καταθέτες, και μην ακούτε που σας λένε τα λεφτά των καταθετών είναι εγγυημένα, ψέματα σας λένε. Επίσης τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πολλά ελληνικά ομόλογα δεν θα μπορούν να πληρώσουν συντάξεις, και κάποιος που παίρνει σύνταξη 800 ευρώ θα πάρει μόνο 400. Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά. Είπε ότι το ΙΚΑ θα πληρώνει συντάξεις ανάλογα με τα λεφτά που έχει, δηλαδή εάν δεν φτάνουν τα λεφτά να πληρώσει της συντάξεις , θα πληρώνει μόνο με όσα χρήματα έχει. Εάν κάποιος παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ, και δεν φτάνουν τα λεφτά να πληρωθούν ολόκληρες οι συντάξεις θα πάρει μόνο 500 ευρώ, αυτά για να μαθαίνετε και την αλήθεια. 
Όπως όλοι γνωρίζετε η χώρα μας βρίσκετε σε πόλεμο, αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν το έχουν καταλάβει η δεν θέλουν να το καταλάβουν. Οι λόγοι που χρεοκόπησε η χώρα είναι τρεις, 1) οι πολιτικοί που έκλεψαν πολλά λεφτά, και διόριζαν τον κομματικό στρατό τους στο δημόσιο 2) οι καταραμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν ποτέ, οι μισοί μάλιστα δεν πάνε στην εργασία τους, και απλά πληρώνονται 3) οι συνδικαλιστές που τους έδωσαν πολύ εξουσία, και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα, και τώρα δεν μπορούν να τους μαζέψουν. Τώρα τελευταία παρατηρώ ότι υπάρχει πολύ ανομία, και ο καθένας κάνει ότι θέλει, και ότι γουστάρει, και δεν σέβεται τίποτα, αυτό βέβαια οφείλετε στην πλήρη ατιμωρησία που υπάρχει στην χώρα μας. Αυτές τις καταστάσεις δεν τις βρίσκεις ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, φυσικά εγώ πιστεύω ότι η χώρα μας είναι έτη φωτός πίσω από τον τρίτο κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την χώρα μας σήμερα, και πιστεύω ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, και θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις. Οι έλληνες είχαν μάθει να ζουν με δανεικά, και να περνάνε καλά, τώρα τα ψέματα τελείωσαν, και θα πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη μας, και φυσικά να πεινάσουμε. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, το καράβι είναι πλήρως ακυβέρνητο, και δεν υπάρχει φως, και ελπίδα από πουθενά, το μόνο σίγουρο είναι η απόλυτη φτώχεια.Το περιοδικό der spiegel έγραψε σε σημερινό του άρθρο ότι η ελλάδα θα γυρίσει στην δραχμή αυτό το σαββατοκύριακο, ελπίζω να μην είναι αλήθεια γιατί τα πράγματα θα είναι πραγματικά τραγικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου