Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ


Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες που έχω, πριν 15 ημέρες που συναντήθηκε με την μέρκελ ο Γιωργάκης, του είπε ότι αναλαμβάνει η Γερμανία να κάνει 40% hair cut (κόψιμο) του χρέους, αλλά ζήτησε από τον Γιωργάκη να κάνει πολλές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, να κόψει και άλλο τις συντάξεις, να βάλει στο σύνταγμα μας το χρέος, να καταργήσει τις 12 χιλιάδες ευρώ που είναι το αφορολόγητο, να βάλει σε όλα τα είδη 23% ΦΠΑ (ακόμη και στα τρόφιμα), και φυσικά ζητά υποθήκευση της χώρας, και ότι ασημικό έχουμε. Και μάλιστα του είπε ότι εγώ φοράω παντελόνια, και πρέπει να κάνεις αυτό που υπέγραψες, δηλαδή να πουλήσεις δημόσια περιουσία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως μας έχεις υποσχεθεί, και του ζήτησε επίσης να έχει συμμετοχή στην υγεία, στον τουρισμό, και στους σιδηρόδρομους. Σε λίγο θα μας ζητήσει τα νησιά μας, και την ακρόπολη, και φυσικά ο Γιωργάκης σαν καλός δούλος, και πουλημένος που είναι θα πει σίγουρα ναι σε όλα. Γι’ αυτό ο Γιωργάκης βγήκε από το γραφείο της πολύ ταραγμένος. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχει να τραβήξει ακόμη ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε συναίνεση από τα αλλά κόμματα, αλλά όλοι το αρνήθηκαν και καλά έκαναν.
Και μάλιστα τώρα που έκανε η moodys υποβάθμιση της Ελλάδος για μια ακόμη φορά, και έκανε τα ομόλογα μας απόλυτα σκουπίδια, πήγαν πολλοί καταθέτες και πήραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, η τα έβαλαν στα συρτάρια τους, έτσι βγήκαν από τις τράπεζες περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι εάν κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους, η πτώχευση, έχει δικαίωμα το Δ.Ν.Τ. να κατάσχει δημόσια περιουσία, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να παίρνει από μόνη της αποφάσεις, και πρέπει να τις εγκρίνει το Δ.Ν.Τ. Ότι και να γίνει τα πράγματα για την χώρα μας είναι τουλάχιστον τραγικά. Και εάν η μέρκελ δεν αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της στις 25 Μαρτίου, τότε σίγουρα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Και μάλιστα το Δ.Ν.Τ. μας απειλεί ότι δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση του δανείου, γιατί από τότε που έφυγαν από την χώρα μας, δεν έχουμε κάνει τίποτα, και σιγά μην κάνουν τίποτα αυτοί οι ανάπηροι πολιτικοί μας.
Τα έσοδα του πρώτου διμήνου έπεσαν έξω κατά 10%, και αυτό οφείλετε στην πτώση του ΦΠΑ. Μην ξεχνάτε ότι υπολόγιζε ο ηλίθιος υπουργός οικονομικών να έχει αύξηση 8,5% στα έσοδα, και έπεσε έξω ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή ο προϋπολογισμός έχει πέσει έξω από το πρώτο δίμηνο. Πολλές ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν να πληρώσουν τους εργαζομένους 6 και 10 μήνες, γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους, και πολλοί από αυτούς φεύγουν μόνοι τους, γιατί δεν τους πληρώνουν. Θεωρώ ότι και το κράτος θα κάνει στάση πληρωμών, και στους δημοσίους υπαλλήλους, και δεν θα τους πληρώνει, γιατί έχει πτωχεύσει πλήρως. Και φυσικά πολλοί από αυτούς θα φύγουν μόνοι τους, έτσι το κράτος θα γλυτώσει και τις αποζημιώσεις. Μην εκπλαγείτε γι’ αυτό γιατί το κράτος δεν έχει μια, αυτό βέβαια δεν το έχουν καταλάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά δεν είμαι και μαλάκας, όπως έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου η Ελλάδα θα κάνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους στο πρώτο εξάμηνο του 2011, και τώρα έχει έλθει η ώρα.
Ακόμη και να μας χαρίσουν ολόκληρο το χρέος μας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί, και δεν γίνετε να σωθεί γιατί δεν παράγουμε απολύτως τίποτα, και όχι μόνο αυτό αλλά τα έσοδα της χώρας είναι τα μισά από όσα ξοδεύει, γι’ αυτό λοιπόν δεν υπάρχει μέλλον για την χώρα, και για τα χάλια της χώρα μας δεν φταίει η μέρκελ, και η Γερμανία αλλά αποκλειστικά εμείς οι Έλληνες. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η φοβερή ακρίβεια. Όπως όλοι γνωρίζετε η χώρα είναι πτωχευμένη πλήρως, αλλά οι τιμές δεν πέφτουν καθόλου, και μάλιστα τα μαγαζιά στην οδό Ερμού είναι πιο ακριβά  και από την νέα Υόρκη, και μετά λένε ότι δεν έχουν δουλειά, γι’ αυτό όλα αυτά τα μαγαζιά πρέπει να κλείσουν η να κατεβάσουν τις τιμές, αλλά αυτό δεν βλέπω να γίνετε.
Μου προξενεί κατάπληξη που πανηγυρίζουν τα μέσα μαζικής τύφλωσης (Μ.Μ.Ε.), ότι πετύχαμε πολλά στην σύνοδο της ευρωπαϊκής ένωσης, το μόνο σοβαρό που πετύχαμε είναι το 1% μείωσης του επιτοκίου, και μόνο για τα 110 δισεκατομμύρια του δανείου από το Δ.Ν.Τ. για τα υπόλοιπα μένουν ως έχουν, ούτε επαναγορά ομολόγων πήραμε ούτε κόψιμο χρεών, κατά τα αλλά τα παπαγαλάκια πανηγυρίζουν, και μάλιστα τα διετή ομόλογα μας χθες έφτασαν στο ρεκόρ του 17%. Ρε παπαγαλάκια δημοσιογράφοι για τόσο μαλάκες μας έχετε? Το μόνο σίγουρο για την χώρα μας είναι μια ανεξέλικτη χρεωκοπία, εκτός και εάν γίνει κάποιο θαύμα στις 25 Μαρτίου, πράγμα που δεν το πιστεύω, και η χώρα μας θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Τα προβλήματα μας είναι πάρα πολλά αύξηση πετρελαίου, αύξηση τιμών, πολύ μεγάλη ύφεση, τρομερή ανεργία, παντελής έλλειψη κάθε είδους ανάπτυξης, πολύ μεγάλο χρέος, και πολλά άλλα. Πρέπει οπωσδήποτε να διώξουμε το Δ.Ν.Τ. από πάνω μας, γιατί έχει φέρει την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση, και ο λαός δεν καταλαβαίνει τι έρχεται τους επόμενους μήνες, και τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας κάνουν Βουλγαρία, και οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι, και οι φτωχοί φτωχότεροι. Εδώ και πολύ καιρό γράφω για την κατάντια της Ελλάδος, αλλά δυστυχώς οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό, θέλω να ξέρετε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια, και ότι αυτό που θα ζήσουμε θα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Δυστυχώς αλλά δεν έχετε καταλάβει τι θα πει πτώχευση, τώρα που θα την ζήσετε θα καταλάβετε, αλλά θα είναι πολύ αργά. Δείτε και αυτό το βίντεο του Phil Collins στο τραγούδι του another day in paradise, για να καταλάβετε σε τι παράδεισο θα ζήσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου