Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί η χώρα μας είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από ότι έχετε καταλάβει αυτή η ανάπηρη κυβέρνηση δεν μπορεί να μας σώσει με τίποτα, και η κατάσταση χειροτερεύει συνέχεια. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ότι έκαναν στην αργεντινή, κάθε μέρα κατέβαιναν στους δρόμους τις κατσαρόλες, με ξύλα, με πέτρες, και έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ειδικά το 2001 έγιναν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, και έπεσε πολύ ξύλο, αλλά δεν έκαναν με τίποτα πίσω. Έτσι κατάφεραν να ρίξουν τον πρόεδρο τους, που μάλιστα έφυγε με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, έτσι ελπίζω να φύγει και ο δικός μας πρωθυπουργός, αυτό βέβαια εξαρτάται από εμάς, και πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε. Εάν δεν κατεβούμε όλοι στους δρόμους κάθε μέρα, να διώξουμε αυτή την φασιστική κυβέρνηση η φτώχεια θα είναι δεδομένη. Σας λένε ότι δεν θα πτωχεύσουμε και δεν θα κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους, ψέματα σας λένε. Πτώχευση σημαίνει ότι μια χώρα δεν μπορεί να πληρώσει της υποχρεώσεις της, και τα δάνεια της, η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τα δάνεια της? Όχι βέβαια, από το Δ.Ν.Τ. δανείζεται για να πληρώσει, δηλαδή είμαστε πτωχευμένη εδώ και πολλά χρόνια, απλά δεν σας το λένε για να μην πανικοβληθείτε.
Δεν ξέρω εάν διαβάσατε τον καινούργιο προϋπολογισμό αλλά εγώ έμαθα ότι κόβει και άλλες δαπάνες από τα νοσοκομεία, βάζει έκτακτη φορολογία στης επιχειρήσεις, ανεβάζει για τρίτη φορά το φπα από το 11% στο 13%, και γενικά κόβει δαπάνες και βάζει νέους φόρους. Εάν αυτή είναι η πολιτική είναι τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα εγώ είμαι ο μέγας Αλέξανδρος. Να μου πείτε ότι αυτά επιβάλει το Δ.Ν.Τ. και η ευρωπαϊκή ένωση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εν καιρώ ειρήνης, και χωρίς πόλεμο η Ελλάδα βρίσκετε υπό πλήρη κατοχή. Αυτή είναι η κατάντια μας. Αυτό που με πληγώνει είναι ότι τα ανεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα. Μάλιστα η μερκελ μας κάνει καψόνια βάζοντας τον υπουργό οικονομικών της Αυστρίας, ότι εάν δεν πάρει τα μέτρα που επιβάλει το Δ.Ν.Τ. η Ελλάδα δεν θα δώσει τα 190 εκατομμύρια ευρώ της τρίτης δόσης του δανείου. Εάν μια χώρα δεν δώσει την δόση του δανείου στην Ελλάδα, σταματάει αυτόματα η δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, δηλαδή η στάση πληρωμών της χώρας κρέμεται από μια κλωστή. Θεωρώ ότι ακόμη και οι αφρικάνικες χώρες είναι πιο ανεξάρτητες και ελεύθερες από εμάς, και ακόμη δεν έχετε δει τίποτα είμαστε στην αρχή. Και μετά μου λέτε γιατί σας βρίζω που πάτε και ψηφίζετε.
Η Αμερική τύπωσε 600 δισεκατομμύρια δολάρια , και έτσι κατάφερε να διορθώσει τα οικονομικά της. Στην Ευρώπη τηρούμε σκληρή γραμμή για το ευρώ, πράγμα που το θεωρώ λάθος, εάν το ευρώ χαλαρώσει τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ευρωπαϊκή ένωση δεν τυπώνει ευρώ. Μαθαίνω ότι η Γερμανία δεν το θέλει με τίποτα αυτό, γιατί έτσι δεν θα μπορεί να κάνει της εξαγωγές της. Μερικές φορές αναρωτιέμαι, μήπως θα ήταν καλύτερα να γυρίσουμε στην δραχμή? Θεωρώ επίσης στην κατάσταση που είμαστε θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να κάνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα. Αλλά δεν βλέπω αυτή η φασιστική κυβέρνηση να κάνει κάτι, απλά παίρνει δάνεια από το Δ.Ν.Τ. και την ευρωπαϊκή ένωση, και πληρώνει τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, αλλά έτσι η ύφεση μεγαλώνει συνέχεια. Σας ενημερώνω ότι κάθε μέρα απολύονται 1300 άνθρωποι, όλοι αυτοί τι θα κάνουν, πως θα ζήσουν, κάνεις δεν ενδιαφέρεται για αυτούς? Και πιστεύω ότι το 2011 θα είναι πιο δύσκολη χρονιά από το 2010. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος της χώρας, η εάν το έχει καταλάβει δεν κάνει τίποτα για να το διορθώσει. Το μόνο που κάνει είναι να βάζει νέους φόρους και να κόβει μισθούς και συντάξεις. Δεν καταλαβαίνω που θα οδηγήσει αυτό το πράγμα, ίσως στην πλήρη πτώχευση. Στην αργεντινή το Δ.Ν.Τ. είχε βάλει όρο ότι εάν δεν πληρωθούν τα δάνεια, θα δεσμεύσει όλα τα χρήματα των τραπεζών, και η αργεντινή δεν μπόρεσε να πληρώσει, και πολλοί άνθρωποι έχασαν πολλά λεφτά από της καταθέσεις τους. Δεν ξέρω εάν έχει βάλει και αυτόν τον όρο στην Ελλάδα, αλλά από αυτή την κυβέρνηση όλα είναι δυνατόν.
Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια χώρα, είναι πρώτη σε όλο τον κόσμο στην ναυτιλία με πάρα πολλά πλοία και συνεχείς επενδύσεις. Οι έλληνες είναι νούμερο δυο στις καταθέσεις στην Ελβετία. Δηλαδή οι έλληνες έχουν λεφτά το πρόβλημα είναι το κράτος. Το κράτος πτώχευσε και χρεοκόπησε γιατί διόριζε χιλιάδες καταραμένους δημοσίους υπαλλήλους, για να τους ψηφίζουν και να βγαίνουν βουλευτές. Ο κάθε τιποτένιος και τυχάρπαστος βουλευτής, διόριζε τρεις με τέσσερεις χιλιάδες στο δημόσιο, τον ψήφιζαν και έβγαινε βουλευτής, και ας ήταν άχρηστος, γι’ αυτό γέμισε η βουλή με άχρηστους. Τώρα ήλθε η ώρα να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν απολυθούν 100 χιλιάδες θα κερδίσει το κράτος πολλά χρήματα, και έτσι θα μειωθεί και το έλλειμμα, και θα αναπνεύσουμε λίγο. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα απολύονται και στο δημόσιο όχι? Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άλλοι έλληνες? Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι άνθρωποι ενός κατωτέρου θεού? Και μάλιστα η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, και δεν θα κόψει τους μισθούς τους. Δεν μας λέει όμως που θα βρίσκει τα λεφτά να τους πληρώνει. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σας πληροφορώ ότι το 70% των κρατικών δαπανών πηγαίνει σε μισθούς του δημόσιου και στις συντάξεις. Το 20% σε εξυπηρέτηση δανείων του κράτους, και το 10% μόνο σε επενδύσεις και έργα του κράτους. Τα νούμερα αυτά δείχνουν πεντακάθαρα που βρίσκετε η ευθύνη για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να καταλάβετε ότι η χώρα βρίσκετε σε κατάσταση πολέμου, και ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, για παράδειγμα εάν δεν πάρουμε την τρίτη δόση του δανείου ( που είναι πιθανόν) από την τρόικα, κάνουμε πλήρη πτώχευση. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση της χώρας και δεν το έχετε καταλάβει. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να κατέβουμε όλοι στους δρόμους, και να κάψουμε επιτέλους το μπουρδέλο την βουλή.    

8 σχόλια:

  1. Οι συνδικαλιστες αποφάσισαν γενική απεργία 15 Δεκεμβριου λες να γίνει κάτι τότε; Απο μόνοι μας δεν μπορουμε να κανουμε κατι...Τέλος παντων bill καλα τα λες. Το ευρώ όμως κατεστρεψε την Ελλάδα,όπως και ολα τα PIGS μας κατέστρεψε τις εξαγωγες μας και έτσι ανεβαινε το έλλειμα. το ευρω φτιάχτηκε για να εξηπηρετει την Γερμανία και την Γαλλία. Και για αυτό πρέπει να επιστρεψουμε στην δραχμη. Πρέπει να πτωχεύσουμε. Καλύτερα φτωχοι με εθνικη ανεξαρτησια, παρα φτωχοι κάτω απο αυτην την τραπεζικη χούντα. Δες εδώ, τι ακριβως παίχτηκε στην μεταπολίτευση:

    http://udemand.blogspot.com/2010/11/blog-post_8664.html

    Η χούντα και ο Καραμανλης πήγαιναν την χώρα μπροστα, μέχρι που την πήρε ο καταραμένος ο Ανδρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέτε ρε σεις, αναλογιζόσαστε καθόλου; Να πτωχεύσει η χώρα; ShAd0W_z0nE έχεις πλήρη άγνοια του τι σημαίνει αυτό. Δε θα πεινάσεις απλά, θα ψοφίσεις της πείνας αν πτωχεύσουμε.

    Κοίτα να δεις μπιλ. Δε διαφωνώ ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πλέον. Επείσης πιστεύω ότι είναι άδικο να πληρώνουμε εμείς που δεν κλέψαμε τα λεφτά που έφαγαν οι χοντρομπαλάδες βουλευτές. Κανονικά θα έπρεπε να κρέμονται κεφάλια έξω από τη βουλή, αλλά το ΔΝΤ ακόμα δεν ξέρω πως θα το αποφεύγαμε.

    Για τα κατσαρόλια της αργεντινής δεν έχω να σχολιάσω και πολλά. Απλά ευτελής τρόπος διαμαρτυρίας που δεν βγάζει πουθενά. Μην ξεχνάς ότι μια χαρά μπήκαν στον μηχανισμό και αυτοί και μια χαρά έκαναν ότι τους είπε τπ ΔΝΤ. Οπότε μην εξυμνείς τσάμπα άλλα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή εσυ γουσταρεις να σε πηδαν οι τραπεζιτες; Φυσικά και μπορουσαμε να αποφυγουμε το ΔΝΤ, μας δάνειζαν η Ρωσσία και η Κίνα με 2% επιτόκιο, ρίξε μια ματιά σε παλιά άρθρα του bill. Επίσης πτωχευση σημαίνει ότι κόβονται τα δάνεια και έτσι η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί,ΔΝΤ σημαίνει μόνιμη υποαναπτυξη(αφού όλο και μεγαλώνει το χρέος). Αφού εσύ γουστάρεις τοσο πολύ τον Παπανδρεου και κάθεσαι και ακους τα ΜΜΕ, μπορεις να τον έχεις ο πιο πολύς κόσμος όμως δεν τον θέλει. Επίσης έχουμε χαρίσει την εθνική μας κυριαρχία στους τραπεζιτες, εκτός και αν είσαι κομμουνιστης και δεν σε ενδιαφέρει αυτό. θα καταργηθουν και οι συλλογικες συμβάσεις εργασίας. Δηλαδή εσύ γουστάρεις να γίνεις δούλος των τραπεζιτών; Αν ναι τότε κάτσε σπίτι σου. Εγω προτιμώ δραχμή για την ανάπτυξη της χώρας, να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα εργατικά δικαιώματα.
    Όσο για την Αργεντινή, οι άνθρωποι εκεί τους έδιωξαν γιατί το ΔΝΤ έφτασε το 50% των ανθρωπων εκεί κάτω από την φτωχεια και πολύ καλά έκαναν. Προτιμώ να πεινάσω παρα να ζω κάτω από αυτήν την χούντα (αφου έτσι και αλλιως θα πεινασουμε σε λίγο καιρό,λόγω των νέων μέτρων). Επίσης δες εδώ τι μας ετοιμάζουν με το ΔΝΤ:

    http://www.youtube.com/watch?v=Rpp2S7PkUD0

    Διαδώστε το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ShAd0W_z0nE
    Καταρχήν, αν νομίζεις ότι μπορείς να συζητήσεις πολιτισμένα τότε πέσμου και εμένα να ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω.

    Καμιά χώρα δεν μας δανείζει με 2% επιτόκιο. Η Ρωσία (όπως και άλλες χώρες άλλωστε) έχουν βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο. Η κίνα είναι ένα τέρας που κατασπαράζει όποια χώρα βρεθεί μπροστά της. Όποιος δανείστηκε από την Κίνα έφτυσε αίμα να ξεχρεώσει. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Επίσης η λύση των εθνικών ομολόγων είναι ανέφικτη μιας και θα στεγνώναμε από χρήμα.

    Για τα υπόλοιπα, "Αφού εσύ γουστάρεις τοσο πολύ τον Παπανδρεου..." που μου προσάπτεις χωρίς να έχεις ιδέα ποιος είμαι και τι πιστεύω, απλά λυπάμαι. Λυπάμαι που οι άνθρωποι βγάζουν τόσο βιαστικά συμπεράσματα. Αυτό το προτιμώ να πεινάσω που λες είναι τουλάχιστον τραγελαφικό. Εσύ αν θες να πεινάσεις κάντο, εγώ έχω οικογένεια και πρέπει να τη συντηρήσω. Αν πτωχεύσουμε την επόμενη μέρα θα ψοφίσουμε ομαδικώς.

    Εν κατακλείδι, τα λάθη της κυβέρνησης είναι πολλά και βαριά και σε καμιά περίπτωση δεν την στηρίζω. Εν πρώτης έπρεπε να διαπραγματευτούμε καλύτερα το μνημόνιο και όχι να παραδοθούμε άνευ όρων. Εν δευτέρης επιβάλλεται να μπουν κάποιοι στη φυλακή και να γίνουν κατασχέσεις. Και τελικώς, εμείς που δεν κλέψαμε δεν φταίμε σε τίποτα να πληρώνουμε, πρέπει να αρχίσει το κράτος να κυνηγάει τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοκαρχαρίες.

    Από το λόγο σου καταλαβαίνω ότι είσαι νεαρός σε ηλικία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι και αγενής. Μάθε να συζητάς γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να γίνεις πιστικός. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν ψήφισα αυτά τα γουρούνια και έχω τη συνείδησή μου καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδιά ηρεμήστε λίγο μην τσακώνεστε, το μόνο σίγουρο είναι η φτώχεια και η πείνα. ότι και να κάνουμε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, γι' αυτό εύχομαι σε όλους καλή δύναμη σε αυτά που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτισμένα σου μίλησα, δεν σε έβρισα. Τόσες χώρες έχουν πτωχευσει, καμίας όμως δεν αφανήστηκε ο πληθυσμος της. Μην ξεχνας την μεγάλη πεινα του 2ου παγκοσμιου πολέμου, όπου οι Έλληνες προτίμησαν να πεινάσουν παρά π.χ. να τους πάνε στην Βουλγαρια και να τους εκβουλγαρησουν.

    Κανε τον κόπο και δες το βίντεο που σου έδωσα στο λινκ, και θα καταλάβεις τι εννοω. Θέλουν να πάρουν τα πετρελαια μας. Το ότι θα μας δάνειζαν με 2% επιτόκιο, είναι δεδόμενο ψαξ'το και θα δεις οτι ισχυει. Όσο για αυτό που είπες για την Κίνα, μου το παρουσιασες λες και το ΔΝΤ-ΕΕ είναι άγιο, ενω η Κινα είναι η κακια. Όλες αυτες είναι τράπεζες απλά η μία σου δανείζει με 2% και η άλλη με 6%.

    Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η φοροδιαφυγη ούτε οι μίζες των πολιτικών, αλλα η ανταγωνιστηκότητα. Στην δραχμή είμασταν στην 34η θέση ανταγωνιστικότητας(των εξαγωγων δηλαδή) τώρα είμαστε στην 80 πιο κάτω και από τις αφρικανικες χώρες. Το ευρώ μας χτυπάει τις εξαγωγες μας, άρα και την αναπτυξη μας. Πρέπει να φύγουμε ΑΜΕΣΑ από αυτο, με ότι για αυτό συνεπάγεται για την χώρα. Και όντως είμαι νεαρος σε ηλικία, αλλά το έχω ψάξει πολύ το θέμα, ρώτα και έναν οικονομολογο(που να μην υποστηρίζεται από την κυβέρνηση) τα ίδια με εμενα θα σου πει.

    Επίσης ένα άλλο πρόβλημα της χώρας είναι οι φόροι. Πρέπει να πέσουν οι φόροι και για να πέσουν πρέπει να απολυθουν δημόσιοι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πράγματα όντως δε πάνε καλά,και όλοι το έχουν αντιληφθεί.Αλλά το να απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους την ώρα που υπάρχει έντονο πρόβλημα ανεργίας δε λύνεις το πρόβλημα αλλά το εντείνεις με πολλούς ανέργους που πίσω τους ακολουθούν δύο και τρείς άνθρωποι γυναίκες και παιδιά..Πέρα απ΄αυτό να πώ και τούτο,ότι δηλαδή η πτώση της αγοράς και κατ΄επέκταση της κατανάλωσης θα είναι ραγδαία.Όλα αυτά είναι φαύλος κύκλος φίλε μου.Και να σου πω και κάτι,δε φταίει τόσο ο μισθωτός,δουλειά ψάχνουν οι άνθρωποι απεγνωσμένα,το να χτυπάς εργαζόμενους την ώρα που είναι οι τελευταίοι που φταίνε δε βγάζει πουθενά.Απλώς παίζουμε το παιχνίδι τους,τη κλασσική συνταγή που τους εξυπηρετεί,να διαιρούν και να βασιλεύουν οι μεγάλοι απατεώνες και οι πρώτοι διεφθαρμένοι που δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν πλουτίσει έχουν βολευτεί,ζουν πλουσιοπάροχα και τώρα κάνουν τους ανήξερους και εξυγιαντές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας αναλογιστούμε κάτι άλλο.
    Όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα,πτωχεύσεις,ΔΝΤ,ΚΛΠ!!
    Έχουν βάλει στο χέρι όλους τους λαούς και κοιτάνε πως να τους εξαθλιώσουν!
    Επειδή καταλαβαίνουν πως ένας παγκόσμιος πόλεμος με όπλα μπορεί να αποβεί ανεξέλεκτος,κάνουν οικονομικό πόλεμο και όποιος αντέξει!!
    Κατέκτησαν την Ελλάδα τα διεθνή καρτέλ και οι τραπεζίτες αδέλφια!!
    Υπάρχει ελπίδα άραγε ή είμαστε για εξαφάνιση???
    Καλησπέρα Μπίλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή