Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΥΠΑΚΟΉ ΚΑΙ ΒΙΑ

Οι καταστάσεις που ζούμε τον τελευταίο χρόνο στην χώρα μας, είναι πολύ χειρότερες και από την χούντα του Παπαδοπούλου. Αυτή η φασιστική κυβέρνηση πούλησε την χώρα μας στους τοκογλύφους, κάνει ότι θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν και δεν σέβεται τίποτα, όλοι βλέπουμε ότι μέλλον για την χώρα μας δεν υπάρχει, και η πτώχευση, και η πείνα είναι δεδομένη. Πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε, και να διώξουμε αυτήν την χούντα πριν είναι αργά, και ένας τρόπος είναι η ανυπάκουη, και η βία. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο πλέον για να βγει η χώρα από αυτή την τραγική κατάσταση.
Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι το κίνημα δεν πληρώνω διόδια, είναι πολύ οργανωμένο, πολύ αντιδραστικό, είναι πολύ διαβασμένοι, και ξέρουν ότι τα διόδια που πληρώνουμε είναι παράνομα, μπράβο τους. Και όλοι αυτοί συντονίστηκαν μέσω διαδικτύου, και το θετικό είναι ότι όλο μεγαλώνει, και όλο και περισσότεροι δεν πληρώνουν διόδια. Μην πληρώνεται διόδια το κράτος μας θέλει να τα παίρνει από παντού, και δεν προσφέρει τίποτα. Το κράτος μας έχει δώσει τα διόδια στον εθνικό μας προμηθευτή τον Μπόμπολα, και φυσικά θα παίρνουν μίζες γι’ αυτό. Για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να πέσει αμέσως αυτή η φασιστική κυβέρνηση, πρέπει να κάνουμε ένα απλό πράγμα. Να μην πληρώσει κάνεις φπα, να μην πληρώσει κάνεις φόρο, να μην πληρώσει κανείς την ΔΕΗ, το τηλέφωνο, και ότι εισπράττει το κράτος, δηλαδή να κάνουμε αυτό που γίνετε με τα διόδια. Το πολύ σε έναν μήνα το κράτος θα έχει καταρρεύσει πλήρως, και η κυβέρνηση θα φύγει θέλει δεν θέλει. Πρέπει όμως να οργανωθούμε καλά, να είμαστε όλοι ενωμένοι, και να μην κάνουμε πίσω. Έτσι θα πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας, και κάθε κυβέρνηση που θα βγαίνει θα σκέπτεται πολύ να πάρει άσχημα μέτρα, και εις βάρος του λαού. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, για να γίνει αυτό, ο λαός είναι απόλυτα αγανακτισμένος, και αρκεί μια σπίθα για να πάρει μπροστά.
Ο ελληνικός λαός πάντα ήταν φτωχός, θυμάμαι όταν ήμουν παιδί μας έλεγαν ψωροκώσταινα. Ήρθαν μετά τα λεφτά από την δεκαετία του 1990, με δανεικά βέβαια, μετά μπήκαμε στην ευρωπαϊκή ένωση, και η χώρα μας πήρε πολλά δάνεια με μικρό επιτόκιο, και οι έλληνες έγιναν ξαφνικά γιάπηδες, και νεόπλουτοι, παρήγαγαν πολύ λίγα, και κατανάλωναν πολλά, με δανεικά βέβαια. Κάθε μαμμόθρεφτος νέος που έμπαινε στο πανεπιστήμιο, του έπαιρνε ο μπαμπάς καινούργιο αυτοκίνητο, και δυο κινητά. Έτσι φτάσαμε στο σημείο κάθε οικογένεια να έχει τρία και τέσσερα αυτοκίνητα, που φυσικά τα αγόρασαν με δάνεια, και τώρα δεν έχουν λεφτά να τα κινήσουν, και προσπαθούν να τα πουλήσουν, αλλά ποιος θα τα πάρει αφού κάνεις δεν έχει λεφτά να τα αγοράσει. Μάλιστα είχαν καλομάθει, και εκεί που πήγαιναν Χριστούγεννα στο χωριό τους. Πήγαιναν στο Λονδίνο, και την Βιέννη, για να πουν στους γείτονες ότι πήγαν στο εξωτερικό. Τώρα όμως ήλθε η ώρα να πληρώσουμε τα δανεικά που περνάμε τόσα χρόνια. Αυτό που με εκνευρίζει πολύ είναι ότι οι τράπεζες που μας έδιναν τα λεφτά, ήταν καλές όταν μας δάνειζαν, τώρα όμως που πρέπει να τα δώσουμε πίσω (κάνεις δεν δίνει δανεικά και αγύριστα) είναι κακές, και φταίει η κακή ευρωπαϊκή ένωση. Αμ δεν φταίει η ευρωπαϊκή ένωση, φταίει η νοοτροπία σας που έχετε μάθει στο μαύρο, και εύκολο χρήμα, και στα δανεικά. Πτωχεύστε τώρα για να καταλάβετε πόσο μαλάκες είστε.
Τόσα χρόνια οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ένα σωστό κράτος, τώρα που ήλθε το Δ.Ν.Τ. ελπίζω να μας κάνουν κράτος και σωστή χώρα. Δεν λέω ότι το Δ.Ν.Τ. είναι καλό απλά θα φτιάξει πολλά πράγματα που δεν έκαναν οι πολιτικοί μας λόγο πολιτικού κόστους. Δυστυχώς  έπρεπε να έλθει το Δ.Ν.Τ. για να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα, τα τεμπελόσκυλα και κομματόσκυλα οι δημόσιοι υπάλληλοι να μπουν σε μια τάξη, και να μειωθούν οι μεγάλοι μισθοί που έπαιρναν, χωρίς να δουλεύουν καθόλου, να μειωθούν οι δαπάνες του δημόσιου, και πολλά άλλα που θα γίνουν ακόμη. Καταλαβαίνεται λοιπόν τι πολιτικούς έχουμε. Βέβαια όπου πήγε το Δ.Ν.Τ. έγινε η απόλυτη καταστροφή της κάθε χώρας, οι μισθοί και οι συντάξεις μειωθήκαν, και η ανεργία πήγε στα ύψη, τα εργασιακά δικαιώματα ξεφτιλίστηκαν, και υπήρξε πραγματική εξαθλίωση, αυτό θα ζήσουμε και εμείς, γιατί αυτό μας αξίζει.
Έχει φαγωθεί αυτή η ανάπηρη κυβέρνηση με τα ευρωπαϊκά ομολόγα, και προσπαθεί να πείσει την ευρωπαϊκή ένωση, να βγάλει ομόλογα. Μα με τα ομόλογα της Ευρώπης απλά πάμε πίσω το πρόβλημα που έχουμε, και με το να δανειζόμαστε συνέχεια δεν κάνουμε τίποτα απλά μεγαλώνουμε το χρέος, και το πρόβλημα. Μόνο εάν μειωθούν δραστικά οι δαπάνες, απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που είναι τεμπέληδες, και υπάρξει ανάπτυξη θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά, και να αναπτύξουμε την οικονομία. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, απλά προσπαθεί να πάρει νέα δάνεια, για να ξεπληρώσει τα παλιά, που θα πάει αυτή η κατάσταση? Δυστυχώς αλλά πάει στο πουθενά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι η ανεργία. Σύμφωνα με προβλέψεις οι άνεργοι στο τέλος του 2011 θα είναι ένα εκατομμύριο, ίσως και περισσότεροι, δηλαδή περίπου στο 20% των εργαζομένων. Η ανεργία πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, και κάθε οικογένεια έχει έναν με δυο ανέργους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οικονομικά, και κοινωνικά δράματα, ακόμη και η μεσαία τάξη που είχε κάποιο επίπεδο, πηγαίνει και αυτή προς την πλήρη φτώχεια, και την εξαθλίωση. Βέβαια αυτή η κατάσταση θα εκραγεί σε κοινωνική έκρηξη, αυτό το θεωρώ δεδομένο, ελπίζω να είναι πολύ έντονη, και πολύ σκληρή.  Όπως είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο μου ο οίκος Fitch μας υποβάθμισε πάλι, και τα ομόλογα μας έγιναν εντελώς σκουπίδια. Βέβαια σκουπίδι είναι και η ζωή μας, και το μέλλον μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι΄ αυτό λοιπόν εάν γεννήθηκες μαύρος γεννήθηκες νεκρός, εάν γεννήθηκες φτωχός, γεννήθηκες νεκρός, εάν γεννήθηκες Έλληνας, γεννήθηκες ζωντανός νεκρός, αυτή είναι η αλήθεια όσο και εάν σας πειράζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου