Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ

Σας έλεγε αυτή η φασιστική κυβέρνηση ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, και μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την μέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο, και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από πριν. Τα spread έχουν φτάσει στις 1050 μονάδες βάσης, δηλαδή εάν βγαίναμε να δανειστούμε σήμερα θα δανειζόμαστε με 11,9% επιτόκιο, αυτό το επιτόκιο είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Μάιο που μας πέρασε. Με τόσα μέτρα εις βάρος του λαού που έχει πάρει η κυβέρνηση και τα πράγματα είναι χειρότερα. Βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την πλήρη χρεοκοπία. Δηλαδή το μνημόνιο δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση αντίθετα την χειροτέρεψε. Πάλι σας είπαν ψέματα και εσείς τσιμπήσατε βόδια. Τα ελληνικά ομόλογα έχουν ξεφτιλιστεί τελείως, τα δεκαετή πωλούνται προς 6,5 Σεντ του ευρώ, δηλαδή η πτώση από την ονομαστική τους αξία ξεπερνά το 30%, και τα αντίστοιχα των 30 ετών ομολόγων είναι 53 Σεντ του ευρώ, δηλαδή περίπου στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Όταν όμως τα ομόλογα ενός κράτους φτάνουν να πωλούνται τόσο χαμηλά αυτό σημαίνει ότι η αγορά είναι σίγουρη για αναδιαπραγμάτευση του χρέους, και θεωρεί δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα μπορεί να τα εξυπηρετήσει, γι’ αυτό λοιπόν η αναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι δεδομένη. Για να καταλάβετε ακριβώς γιατί θα κάνουμε αναδιαπραγμάτευση σας λέω αυτό. Το χρέος μας σήμερα είναι 364 δισεκατομμύρια ευρώ, και τα μισά πρέπει να πληρωθούν στα επόμενα πέντε χρόνια, μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει αυτά τα λεφτά? ΟΧΙ. Γι’ αυτό θεωρώ σίγουρη την αναδιαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι το Α.Ε.Π. της Ελλάδας είναι μόλις 55 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δηλαδή τίποτα, τα λεφτά αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα του κράτους, και δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα έξοδα μας, δηλαδή είναι όλα φαύλος κύκλος.
Θα σας εξηγήσω σήμερα με απλούς αριθμούς, για να καταλάβετε πότε θα γίνει η αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Σήμερα το κράτος έχει απόθεμα χρημάτων περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ, και θα πάρει από το Δ.Ν.Τ. αυτό τον μήνα άλλα 2.5 δισεκατομμύρια, με αυτά τα λεφτά θα πληρώσει τους μισθούς, τις συντάξεις, και τα δώρα του Δεκεμβρίου. Τον Ιανουάριο θα πάρει άλλα 6.5 από την ευρωπαϊκή ένωση, με αυτά τα λεφτά θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις Ιανουαρίου. Τον Φεβρουάριο με τι λεφτά θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις?  Μην ξεχνάτε ότι τρέχουν και τα δάνεια του χρέους. Την επόμενη δόση δανείου θα την πάρει τον Μάρτιο (εάν φυσικά την πάρει), όποτε πρέπει να κάνει αναδιαπραγμάτευση η πτώχευση. Αλλά για να πάρει την δόση του Μαρτίου πρέπει να κάνει πράγματα που δεν έκανε σε έναν χρόνο. Δηλαδή να πουλήσει το ΟΣΕ, να συγχωνεύσει όλα τα μέσα μεταφοράς, και να κάνει απολύσεις σε μερικούς από τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, να ιδιωτικοποιήσει το 40% της ΔΕΗ, να απολύσει αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους, και φυσικά να ανοίξει όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Αυτές είναι οι εντολές της τρόικας για να πάρουμε την επομένη δόση. Υπάρχει κάνεις που να πιστεύει ότι αυτή η ανάπηρη κυβέρνηση θα κάνει όλα αυτά? Και μάλιστα σε τρεις μήνες. Εάν υπάρχει κάποιος νομίζω ότι είναι πολύ ηλίθιος. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ την αναδιαπραγμάτευση δεδομένη. Όταν γίνει αυτό οι τράπεζες θα κλείσουν για δυο μήνες, το κράτος θα κατάσχει για δυο μήνες το 60% των καταθέσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν θα πληρώνονται για δυο μήνες, και όταν ανοίξουν αυτός που παίρνει μισθό χίλια ευρώ θα παίρνει τετρακόσια. Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμαστείτε για τραγικές καταστάσεις. Βέβαια ο λαός έχεΙ πλήρη άγνοια για το τι έρχεται, γιατί δεν τον έχει ενημερώσει κάνεις. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι αυτά τα βρωμερά κομματόσκυλα, κοπρόσκυλα, και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για της μειώσεις μισθών, και το κόψιμο των επιδομάτων. Ρε χοντρομαλάκες από ένα πτώμα που είναι η ελληνική οικονομία  τι περιμένετε να πάρετε? Και αυτά που παίρνετε πολλά είναι γιατί δεν δουλεύετε καθόλου. Το σύνταγμα της χώρας λέει ότι όλοι οι έλληνες είναι ίσιοι. Όχι δεν είναι ίσιοι, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τους απολύουν όποτε θέλουν, τους πληρώνουν όποτε θέλουν, και γενικά τους ξεφτιλίζουν. Τους δημοσίους υπαλλήλους δεν τους απολύουν, και παίρνουν περισσότερα χρήματα. Είναι δίκαιο αυτό? Όχι βέβαια. Τώρα όμως που θα πτωχεύσουμε θα πεθαίνουν στους δρόμους. Προβλέπω επίσης ότι 300 με 400 χιλιάδες θα μετακομίσουν στην επαρχία, γιατί θα έχουν πρόβλημα ακόμη και να φάνε. Δυστυχώς αλλά εκεί έφτασε η χώρα. Και σας ενημερώνω ότι σε λίγο καιρό ο μέσος βασικός μισθός θα είναι  490 ευρώ, και η μέση σύνταξη 400 ευρώ. Δηλαδή πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Πτώχευση σημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, και τα δάνεια του. Η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δηλαδή είμαστε χρεοκοπημένοι εδώ και πολλά χρόνια. Εάν η χώρα πτωχεύσει και γυρίσει στην δραχμή δεν θα έχουμε συνάλλαγμα, και δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο, καύσιμα , και θα έχουμε λογo έλλειψης καυσίμου συχνές διακοπές ρεύματος, και φυσικά θα πέσει πολύ πείνα. Δεν κινδυνολογώ αυτή είναι η πραγματικότητα. Ότι και να κάνετε αυτό είναι το μέλλον μας, εκτός και βγούμε στους δρόμους και διώξουμε αυτούς τους φασίστες, και αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους μας, μόνο τότε θα σωθούμε. Αυτό το θεωρώ αδύνατον γιατί η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας μου έχει αποδείξει ότι είστε πλήρως ευνουχισμένοι, και δεν πρόκειται να αντιδράσετε ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. "Δηλαδή να πουλήσει το ΟΣΕ, να συγχωνεύσει όλα τα μέσα μεταφοράς, και να κάνει απολύσεις σε μερικούς από τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, να ιδιωτικοποιήσει το 40% της ΔΕΗ, να απολύσει αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους, και φυσικά να ανοίξει όλα τα κλειστά επαγγέλματα."

    Σε κάτι τέτοια είναι πρώτοι μην ανησυχεις, στο να κόβουν μισθους και να ξεπουλανε την χώρα ειναι πρώτοι, βεβαια για να κάνουν κάτι καλό πρέπει να περάσει κανας χρόνος και άμα. Η αναδιαπραγματευση είναι σίγουρο ότι θα γίνει, αλλά φυσικά ο Γιωργάκης θα την κάνει εις βάρος της Ελλάδας και υπερ των δανειστών μας. Πιστευω ότι γυρω στον Φεβρουαριο-Μαρτιο ισως και νωριτερα, θα έρθουν και θα μας πουν "δεν έχετε να μας πληρωσετε, άρα θα πάρουμε τα πετρελαια σας πολύ φθήνα (π.χ.οσο είναι όλο το χρέος μας) και όλο τον ορυκτό σας πλούτο", ενώ από ότι έχω διαβάσει το πετρελαια μας αρκεί για 1000 χρόνια, και αυτοί θα το αγορασουν πολυ φθηνα για να μας μηδενίσουν το χρέος μας. Επίσης σχεδιάζουν να γίνει μια επανασταση στην Γαλλία στις 7 δεκεμβριου(ενα bank run):

    http://www.youtube.com/watch?v=-Uop5R7E314

    Οι Ελληνες δεν κάνουν επαναστάσεις...δεν θέλουν την επανάσταση διότι φοβούνται την χρεοκοπία. Νομίζουν ότι η χρεωκοπία είναι χειρότερη απο αυτό που ζούμε τώρα...Βεβαια δεν ξέρουν ότι η χρεοκοπία είναι δεδομένη.

    Ο μόνος λόγος που μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο ήταν για να σώσει το ευρώ, και τις ευρωπαικές τράπεζες, και ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, αυτό το πράγμα δεν μπορουν οι Έλληνες να καταλάβουν.
    Όσο για την δραχμή ναι θα είναι τόσο τραγικά όσο τα λες, αλλά μετά απο 2 χρόνια η χώρα θα μπει σε τροχιά αναπτυξης. Με τον ρυθμό που πάμε τώρα η χώρα δεν θα αναπτυχθεί ούτε το 2060.

    ΑπάντησηΔιαγραφή