Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

Όταν ημουν παιδι στα μεσα της δεκαετιας του 1960 θυμαμαι ότι λεγανε την ελλαδα ψαροκοσταινα,υποαναπτικτη και φτωχη χωρα.Σημερα τα πραγματα από πλευρας οικονομικων είναι σιγουρα καλυτερα αλλα από κάθε άλλη πλευρα είναι χειροτερα.Ο σημερινος νεοελληνας δεν σεβεται τιποτα κοιταει μονο την παρτη του είναι καφρος και αμορφοτος.Τα μοναδικα του ονειρα είναι να μπει στο δημοσιο αυτος και τα παιδια του να μην δουλευει και να πληρωνετε.το μεγαλο του ονειρο είναι να αγορασει jeep,bmw η mersedes,και μικρο κινιτο ,και το άλλο του ονειρο είναι να μην παρει καλυτερο αυτοκινιτο ο απεναντι.οι περρισοτεροι νεοελληνες είναι εθνικιστες και ρατσιστες ,ποτε στην χωρα μας δεν ειχαμε τοσο εθνικισμο και ρατσισμο οσο σημερα .ο εθνικισμος και ο ρατσισμος είναι ο πολιτισμος των ηλιθιων και των αναπηρων.Εχουμε πολύ μεγαλο εξωτερικο χρεος και συνεχεια δανιζομαστε ,οι επομενες γενιες θα εχουν πολύ μεγαλο προβλημα ,τα ασφαλιστικα ταμεια δεν θα εχουν λεφτα να δωσουν συνταξεις και κανεις δεν ασχολειται με αυτά αλλα ολοι κοιτανε μονο το σημερα και πως θα οικονομισουν ,και θα κλεψουν το κρατος . οι μισθοι είναι οι μικροτεροι της ευρωπης και οι τιμες που αγοραζουμε τα προιοντα είναι οι πιο ακριβες της ευρωπης δηλαδη ειμαστε μαλακες Θα ηθελα να συμβουλεψω τους νεους να φυγουν από την ελλαδα και να ζησουν σε μια άλλη αναπτυγμενη χωρα γιατι εδώ δεν υπαρχει μελλον για αυτους θα κλεισω με ένα κοματι από το βιβλιο του μεγαλου συγραφεα νικου δημου από το καταπλικτικο βιβλιο του η δυστυχια του να εισαι ελληνας ,όταν οι ελληνες κοιτανε τον καθρεφτη νομιζουν ότι είναι ο μεγας αλεξανδρος ενώ είναι καραγκιοζηδες

11 σχόλια:

  1. Εντάξει, δε λέω, σε πολλά απ' αυτά έχεις δίκιο αλλά το φτάνεις στην υπερβολή κάπου! Ειδικά εκεί που "προτείνεις" στους νέους να την κάνουν από την Ελλάδα!
    Δηλαδή τί, να "εγκαταλείψουν το πλοίο να πάει να βουλιάξει";!
    Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είναι καλό για κανέναν τελικά. Ούτε για τους νέους μας δηλαδή!
    Το ότι έχει πια πολλά κακά η Ελλάδα μας, πράγματι ισχύει! Όμως δεν έχει μόνο κακά! Έχει και πολλά καλά που μάλιστα αλλού τα ζηλεύουν!
    Δεν είναι λύση να μας "παίρνει από κάτω" σε τέτοιο βαθμό!
    Άλλωστε υπάρχει και εξέλιξη στη χώρα μας. Μπορεί τα προβλήματα να αυξάνονται και να γίνονται πιο σημαντικά αλλά κάποια πράγματα εξελίσσονται κιόλας.
    Ακόμα και το ότι μιλάμε από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε φιλε ειτε σου αρεσει ειτε δεν σου αρεσει η ελλαδα ειναι πισω απο τον τριτο κοσμο και οποιος φευγει σωζεται οποιος μενει εδω ειναι ζωντανος νεκρος ευχομαι να ξυπνησεται καποτε εαν και αυτο το θεωρω αδυνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Bill με 2 κουβέντες τα είπες ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ που εύχεσαι και για το καλό μου έστω κι αν το συγκεκριμένο "καλό μου" είναι της προσωπικής σου ιδιαίτερης εκτίμησης!

    Έχεις αλήθεια στα σίγουρα καλή εικόνα του 3ου κόσμου; Π.χ. το πώς είναι ακόμα και σήμερα;
    Βάσει του ότι τον κρίνεις θετικότερα κι απ' την Ελλάδα, μάλλον δε θα έχεις και πολύ ξεκάθαρη.

    Μου αρέσει ή όχι, μεταξύ των άλλων, η Ελλάδα αποτελείται ακόμα κυρίως από Έλληνες! Και μόνο αυτό την κάνει αρκετά "ιδιαίτερη" χώρα! Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτεροι από τότε που υπάρχουμε. Ποτέ δεν ήμασταν φυγόπονοι.

    Σαφώς και πρέπει να αλλάξουν πολλά, πολύ και σύντομα. Δεν έχω την απόλυτη λύση να προτείνω, μακάρι να την είχα! Όμως υπάρχουν λύσεις, άλλες περισσότερο καλύτερες κι άλλες λιγότερο.
    Το μόνο που δεν είναι λύση είναι το να πούμε κάτι του τύπου "ήμαστε πια οι χειρότεροι"!
    Αν το κάνουμε κι αυτό, τότε μπορεί και να έχουμε φτάσει να ήμαστε πια όντως οι χειρότεροι ξέρεις! Θα έχουμε πέσει στην παγίδα που μας στήνουν τόσα χρόνια τώρα, όσοι τους συμφέρει να εξαφανιστούμε σαν έθνος.

    Δες λίγο το που οδηγούν τέτοιες τάσεις σε βάθος χρόνου. Σίγουρα σε τραγικά χειρότερες καταλήξεις από αυτές που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε φιλε kosmos σεβομαι τις αποψεις σου αλλα διαφωνω μεχρι θανατου μαζι σου την επομενη εβδομαδα θα γραψω ενα αρθρο γιατι ειναι δυστυχια του να εισαι ελληνας διαβασε το και θα καταλαβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην είσαι απόλυτος Bill, καλά σου τα είπε ο φίλος. Τι να μας πουν οι άλλοι που όταν ρίχναμε εμείς τις μπαλλάντες με τη λύρα, αυτοί έβγαζαν άναρθρες κραυγές...
    Επειδή μας πήγε το πατριαρχείο και οι Τούρκοι πίσω, νομίζεις δεν θα τους φτάσουμε...
    Μέχρι τότε, όμως εμείς θα έχουμε το ταπεραμέντο που μόνο οι Έλληνες έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε φιλε αθεε η ελλαδα ειναι απο το 1981 στην εοκ και αντι να γινει ευρωπη πηγαινει συνεχεια πισω στην ουγκαντα μπορει να βρεις εναν που να σεβεται στην χωρα μας δεν θα βρεις κανεναν στο επομενο αρθρο μου θα γραψω αναλυτικα για την καταντια τις χωρα μας με εκτιμηση billtaxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι κατατάσσεις τους Νεοέλληνες στην κάστα των αμόρφωτων ενώ εσύ ο ίδιος δεν γράφεις ορθογραφημένα ; Οι γενικεύσεις που κάνεις είναι άτοπες χωρίς στοιχεία και τεκμήρια , η λύση δεν είναι να ρίξουμε την ασπίδα αλλά να πολεμήσουμε ! Εσύ γιατι δεν έχεις φύγει από την Ελλάδα τότε ;
    Με το να είσαι τοποτηρητής της κατάντιας της Ελλάδας όπως λες δεν δίνεις λύση στο πρόβλημα αντιθέτως επιδεινώνεις την κατάσταση. Επομένως παράτα τα 'άρθρα'και κάνε και καμιά ενέργεια με λογική. Λαικιστί τα λόγια είναι φτώχεια οι πράξεις μετράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οποιος ελπιζει για την ελλαδα ειναι τυφλος και ηλιθιος και εχει πληρη αγνοια ενας απο αυτους εισαι και εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε συ σαφως εχεις δικιο στο τι γινεται.Ομως λενε πως πραγματικη ουτοπια ειναι να λες πως ο κοσμος θα μεινει ιδιος.κι αν εχεις μια αλφα αγαπη για τη χωρα αυτη στην οποια μεγαλωσες,αξιζει να μη μενεις αδρανης ουτε να την εγκαταλειπεις.αλλα να παλευεις εναντια στη λογικη της μισσαλοδοξιας και της ηλιθιοτητας.Δηλαδη λεσ οτι οσοι δεν ειναι ζωα σαυτη τη χωρα πρεπει να φυγουν ντε και καλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή