Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ


Από τότε που γεννήθηκα το ελληνικό κράτος ήταν ένας δυνάστης, για όλους τους έλληνες. Ποτέ δεν είχαμε δημοκρατία αλλά μόνο κομματοκρατία, οι πολιτικοί αποφάσιζαν για τα πάντα χωρίς βέβαια να μας ρωτήσουν, και μάλιστα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι, για το ποιος θα παραπέφτει σε δίκη, με τον περίφημο νόμο που ψήφισε η χούντα του ΠΑΣΟΚ, και ο πρωθυπουργός μας. Αυτό που με εκνευρίζει πολύ είναι ότι οι βουλευτές της χούντας του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν και βρίζουν τον Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα που σκέπτεται να πάρει, για το μνημόνιο 2, αλλά όταν έρχεται το νομοσχέδιο στην βουλή το ψηφίζουν όλοι. Δηλαδή όλες οι διαμαρτυρίες που κάνουν, τις κάνουν για την εκλογική τους πελατεία, γιατί τους ενδιαφέρει μόνο να εκλεγούν πάλι βουλευτές, και τίποτα άλλο. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο ελληνικός λαός παρά μόνο η πάρτη τους, αυτή είναι η αλήθεια, και δυστυχώς ο λαός ψηφίζει 35 χρόνια αυτά τα βρομερά κομματόσκυλα, που σας κοροϊδεύουν, σας κλέβουν, και σας πτώχευσαν, μπράβο σας βόδια.

Η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε στο 16,2% η επίσημη, η ανεπίσημη είναι πάνω από 20%, δηλαδή κάθε ημέρα απολύονται 650 άτομα. Και όλα αυτά γίνονται γιατί δεν μειώνετε ο δημόσιος τομέας, βλέπετε αυτή η χούντα δεν τολμάει να πειράξει τους πελάτες της, δηλαδή τους δημοσίους υπάλληλους, που δεν δουλεύουν καθόλου, και πληρώνονται, και μετά περιμένετε αυτοί οι μαλάκες να σας σώσουν. Αυτή η ανάπηρη κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα πουλήσει 50 δισεκατομμύρια δημόσια περιουσία. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, γιατί ποιος ηλίθιος θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα με 45% φόρο, και με την τρομερή γραφειοκρατία που υπάρχει στην χώρα μας, φυσικά κανείς. Ο άχρηστος υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου από όλους τους στόχους που έχει βάλει δεν έχει πιάσει κανέναν, παρ’ όλα αυτά είναι ακόμη υπουργός. Εάν δούλευε σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία θα τον είχαν διώξει από τον πρώτο μήνα. Αυτός είναι υπουργός 20 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα σωστό, και δεν τον έχουν διώξει ακόμη, και δεν προβλέπω να φεύγει. Όταν καταστρέψει, και πτωχεύσει την χώρα θα φύγει, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Όσο αφορά το κίνημα των αγανακτισμένων το θεωρώ πολύ καλό, και σωστό κίνημα, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρει τίποτα. Απ’ ότι βλέπετε η κυβέρνηση δεν του δίνει καμία σημασία, είναι σαν να μην υπάρχουν. Εάν είχαμε πραγματική δημοκρατία θα είχαν καλέσει μια επιτροπή να συζητήσουν μαζί τους, για το τι θέλουν, τι αιτήματα έχουν, και γενικά απλά να μιλήσουν μαζί τους. Βλέπετε να γίνετε κάτι τέτοιο? Όχι φυσικά, και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κατά την γνώμη μου ο μόνος τρόπος για να φύγει αυτή η χούντα που έχουμε είναι η βία, γιατί το κράτος είναι δυνάστης, και επιβάλετε με βία. Για εμένα όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι απόλυτα βίαια. Μας βιάζουν την ζωή, τα όνειρα μας, τα πάντα.

Το μνημόνιο 1 απέτυχε πλήρως, γιατί η κυβέρνηση δεν το εφάρμοσε επειδή φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, είναι δυνατόν να πετύχει το 2? Φυσικά όχι. Μάλιστα τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά και απάνθρωπα για τους έλληνες, και θα βυθίσουν όλη την οικονομία στην απόλυτη ύφεση, και προβλέπω ότι θα γίνει χαμός. Η ύφεση θα φτάσει στα ύψη, οι απολύσεις θα είναι πολύ περισσότερες, και θα επικρατήσει φοβερή φτώχεια παντού. Για να παίρνουν τα μέτρα αυτά σημαίνει ότι είναι απόλυτα δοτοί, και πουλημένοι, και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο λαός, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Αυτό πάλι που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι όπου πάνε οι βουλευτές, και οι υπουργοί τους κράζουν, τους βρίζουν, τους πετάνε γιαούρτια, τους λένε κλέφτες, και αυτοί δεν δίνουν σημασία σε τίποτα από αυτά. Αναρωτιέμαι ντροπή δεν έχουν μέσα τους? Όχι δεν έχουν. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθούν? Ότι και να γίνει δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους, και τον παχυλό μισθό που παίρνουν, και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου που πεινάει ο ελληνικός λαός, δυστυχώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια, είναι πολύ χοντρόπετσοι, και γουρούνια όλοι τους.

Το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή ένωση θα μας δώσει 90δισεκατομμυρια ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια, γιατί δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν το 2012, και το 2013. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος μας θα αυξηθεί κατά 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπράβο σε αυτή την κυβέρνηση που κατάφερε σε έναν χρόνο να αυξήσει το χρέος κατά 200 δισεκατομμύρια. Πως θα πληρωθεί αυτό το χρέος? Απλά δεν θα πληρωθεί. Για να πληρωθεί πρέπει να έχουμε πλεόνασμα του προϋπολογισμού, αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί προβλέπετε ύφεση φέτος στο 4,2%, και ανάπτυξη δεν προβλέπετε πριν το 2014. Όλα αυτά σημαίνουν νέοι φόροι, νέες μειώσεις συντάξεων, και μισθών, και φυσικά περισσότερη ύφεση. Το μόνο σίγουρο όπως έχω ξαναγράψει είναι ότι οι μισθοί, και οι συντάξεις θα φτάσουν στα επίπεδα Κίνας, ίσως και χειρότερα, εάν φυσικά καταφέρουμε να αποφύγουμε την πτώχευση, πράγμα που το θεωρώ πολύ δύσκολο.    

Αυτή η κυβέρνηση είναι άχρηστη, άπειρη, και φοβερά επικίνδυνη για την χώρα, για αυτό πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί έχει διαλύσει όλη την χώρα. Αυτοί οι ηλίθιοι έχουν βάλει φόρο σε ότι κινείτε, και σε ότι δεν κινείτε, δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο, και όλο βάζουν νέα μέτρα, και νέους φόρους. Δεν έχουν αξιόπιστη λύση για να μας βγάλουν από την κρίση, και αυτοσχεδιάζουν, και δεν ξέρουν τι κάνουν, και μάλιστα μας απειλούν ότι εάν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο 2 θα πτωχεύσει η χώρα, λες και τώρα δεν είμαστε φτωχοί. Δυστυχώς αλλά το μνημόνιο 2 θα ψηφιστεί, και η κατάσταση της χώρας θα είναι τουλάχιστον τραγική. Τα γράφω όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς δεν με ακούει κανείς. Δείτε και αυτό το ωραίο βίντεο από το site real democracy.gr, και προσπαθήστε να βοηθήσετε τους αγανακτισμένους, μπας και γίνει τίποτα για την χώρα μας.